بیمه آسانسور
برای خرید آنلاین بیمه آسانسور با کلیک روی دکمه فوق اقدام نمایید. مراحل خرید در سایت شرکت سامان طی می شود اما بیمه نامه در کد نمایندگی متعلق به سامانه بیمه خانه صادر می گردد. لذا بعد از خرید بیمه مذکور از طریق دکمه قرار داده شده از پشتیبانیِ سامانه بیمه خانه برخوردار خواهید بود.
در صورت تمایل به خرید بیمه فوق توسط کارمندان سامانه بیمه خانه، سفارش خود را از طریق دکمه فوق ثبت نمایید.
جدول طرح های بیمه مسئولیت آسانسور سامان
بیمه فوق در شرکت بیمه سامان برای ساختمان هایی که تعداد طبقات آن ها حداکثر 10 عدد می باشد، در سه طرح ارکیده، نرگس و زنبق ارائه می گردد که آن ها در جداول ذیل می توانید مشاهده نمایید.
طرح ارکیده
- فوت و نقص عضو برای هر نفر در هر حادثه ماه حرام: 800,000,000 تومان
- فوت و نقص عضو برای هر نفر در هر حادثه (ماه عادی): : 600,000,000 تومان
- هزینه پزشکی هر نفر در هر حادثه : 10,000,000 تومان
- حق بیمه سالیانه به ازاء هر نفر: 16,000 تومان
طرح نرگس
- فوت و نقص عضو برای هر نفر در هر حادثه ماه حرام: 800,000,000 تومان
- فوت و نقص عضو برای هر نفر در هر حادثه (ماه عادی): : 600,000,000 تومان
- هزینه پزشکی هر نفر در هر حادثه : 15,000,000 تومان
- حق بیمه سالیانه به ازاء هر نفر: 18,000 تومان
طرح زنبق
- فوت و نقص عضو برای هر نفر در هر حادثه ماه حرام: 800,000,000 تومان
- فوت و نقص عضو برای هر نفر در هر حادثه (ماه عادی): : 600,000,000 تومان
- هزینه پزشکی هر نفر در هر حادثه : 20,000,000 تومان
- حق بیمه سالیانه به ازاء هر نفر: 20,000 تومان
همچنین برای ساختمان های بیشتر از 10 طبقه طرح های رُز، یاس و مینا به ترتیب با حق بیمه های به ازاء هر نفر، 18,000، 20,000 و 22,000 تومان در نظر گرفته شده است. طرح های مذکور در پوشش ها و تعهدات به ترتیب با طرح های ارکیده، نرگس و زنبق یکسان می باشند.
هزینه بیمه مسئولیت آسانسور چگونه محاسبه می شود؟
همانطور که متوجه شدید حق بیمه طرح ها متناسب با تعداد طبقات و متناسب با ظرفیت بالابر تعیین می گردد. به عنوان مثال همانطور که در تصویر ذیل مشاهده می نمایید، ما طرح اُرکیده را برای یک ساختمان مسکونی کمتر از ده طبقه و با آسانسوری با ظرفیت 5 نفر انتخاب نمودیم. لذا با توجه به اینکه حق بیمه به ازاء هر نفر در این طرح برابر با 16 هزار تومان می باشد، با ضرب عدد 16 در 5 و البته با احتساب 9% مالیات بر ارزش افزوده همانطور که در تصویر ذیل مشاهده می نمایید حق بیمه معادل 87,200 تومان می شود. لازم به ذکر است در ساختمان های اداردی و تجاری ده درصد اضافه نرخ در حق بیمه لحاظ می گردد.
بیمه آسانسور چیست؟
بیمه آسانسور زیر مجموعه بیمه مسئولیت مدنی است. این بیمه نامه خسارات وارد شده به افرادی را که در کابین آسانسور طی یک حادثه دچار آسیب جانی یا مالی شده اند، تا سقف مشخص شده و طبق شرایط بیمه نامه تحت پوشش قرار می دهد. لذا حوادث خارج از اتاقک بالابر، تحت تعهد شرکت بیمه قرار ندارد. لازم به ذکر است در بیمه آسانسور نفربر تنها خسارت های جانی و در بیمه مسئولیت آسانسور های باربری پوشش مالی هم لحاظ می گردد.
در صورت حادثه در آسانسور چه کسی مسئول پرداخت خسارت است؟
در صورت بروز حادثه، کارشناسی برای ارزیابی علت خسارت و … اعزام می شود و حادثه را بررسی می نماید. سپس دادگاه بر اساس نظر کارشناس و .. مقصرین را هر کدام به اندازه قصور خود مسئول پرداخت خسارت تعیین می نماید. به عنوان مثال دادگاه تشخیص می دهد ساکنین ساختمان یا مدیریت آن 60%، شرکت سرویس و نگهداری آسانسور 40% و یا بالعکس، مسئول پرداخت خسارت تعیین می گردند. بنابراین هر کدام (مالکین یا..) می بایست با توجه به میزان مشخص شده خسارت را پرداخت نمایند. لذا هر کدام از مقصرین حادثه در صورت داشتن بیمه نامه مسئولیت مربوطه، تا سقف معین شده در بیمه نامه و همچنبن شرایط بیمه نامه ، تحت پوشش آن قرار می گیرند.
پوشش های بیمه مسئولیت مدنی دارندگان آسانسور چیست؟
در بیمه نامه مربوط به آسانسور های نفر بَر، هر نوع خسارات جانی که در اتاقک بالابَر برای افراد رخ دهد، تحت عناوینِ پوشش های فوت، نقص عضو و بیمارستانی، تحت تعهد شرکت بیمه قرار می گیرد. بنابراین حوادث بیرون کابین بالابَر تحت پوشش بیمه نامه قرار ندارند.
وظایف مدیر ساختمان در خصوص آسانسور مجتمع
مدیریت ساختمان موظف است با یک شرکت سرویس و نگهداری که مورد تأیید وزارت صنعت و معدن و تجارت باشد (دارای مجوز از این وزاتخانه باشد) جهت بازدید ادواری قرارداد یکساله منعقد نماید. همچنین مدیر ساختمان می بایست با یک شرکت که دارای مجوز یا همان تأییدیه در خصوص طراحی و مونتاژ آسانسور از وزارت صنعت، معدن و … باشد، جهت تمدید دوره ای گواهی استاندارد اقدام نماید. شاید موارد مذکور از الزامات یک شرکت بیمه ای جهت بیمه کردن بالابر نباشد اما به دلیل مقصر شناخته شدن عوامل مختلف در زمان حادثه، انجام کارهای فوق میتواند از متضرر شدن مالکین یا مدیر ساختمان جلوگیری نماید.
نکته: در تمامی ساختمان ها بعد از نصب بالابر (آسانسور) باید گواهی استاندارد از سازمان استاندارد ایران اخذ گردد. گواهی استاندار موردی است که از سال 1383 جهت اخذ گواهی پایان کار از شهرداری الزامی می باشد. لذا جهت بیمه کردن آسانسور داشتن گواهی استاندارد از سازمان مذکور الزامی است. برای ساختمان های قدیمی در برخی شرکت های بیمه استثنائاتی وجود دارد.
سوالات متداول
خیر، بیمه آسانسور طبق قانون اجباری نیست اما با توجه به خسارات جانی و مالی سنگینی که مسئولین مربوطه (مالکین، شرکت نصب و نگهداری و…) در صورت وقوع حادثه باید پرداخت نمایند، خرید بیمه نامه مذکور امری الزامی می شود.
خرید بیمه مذکور بر عهده مدیریت ساختمان می باشد. لذا در صورت سهل انگاری در این خصوص و ایجاد حادثه و مقصر شناخته شدنِ مالکین، مدیر ساختمان مسئول پرداخت خسارت شناخته می شود.
بیمه فوق با توجه به کاربری آسانسور به دو نوع بیمه مسئولیت آسانسور نَفَر برَ و باربری تقسیم می شود. در سامانه بیمه خانه بیمه مخصوص آسانسورهای نفربر به صورت آنلاین به فروش می رسد.
بله، گواهی استانداردِ مؤسسه استاندارد ایران برای بیمه نمودن آسانسور الزامی است. در صورت قدیمی بودن ساختمان و نداشتن این مجوز در ابتدای نصب آسانسور می بایست با شرکت بیمه مورد نظر مطرح نمایید تا طبق شرایطی بتوانید بالابر ساختمان را بیمه کنید.
در صورت نیاز به مشاوره قبل از خرید بیمه فوق از طریق واتساپ یا شماره های موجود در سایت با کارشناسان بیمه خانه ارتباط برقرار کنید.